top of page
textur-3(1334X1000px)sfw.jpg

OM KONSTNÄREN:

Jag heter Thomas Carlund.

Och jag jobbar som konstnär. I Borås, Sverige.

 

Mitt huvudsakliga medium som konstnär är grafik (printmaking) på olika nivåer. Och i olika tekniker. Jag har inte alltid varit vän med bara "platta" bilder" - utan gillar idén att göra konst med känslan av "originalverk" (både i uttryck, material och känsla) och: "till ett rimligt pris...."

 

Jag skulle vilja se konsten som mer inkluderande och mindre "elitistisk" än den har varit - fram till nu... (inom "konstvärlden"...) Utan att kompromissa med kvaliteten.

Jag har ofta lekt med både ord och idéer i mina bilder. "Meddelande". Ibland kan mer kryptiskt och komplext hända – ibland mer som rena ”metaforer” – men nästan alltid som en integrerad del av bildarbetet. Och visst har det hänt att de bara fungerat som "tecken"...

 

Det viktiga för mig är att nå känslan. Uttrycket. Och därmed är jag ofta orienterad mot det mer abstrakta. Och kanske "evanescent". Fast för mig kan det verka så konkret – bara så! :) Det händer att jag leker med fotografiska bilder (med jämna mellanrum) men jag börjar ofta med bläck - eller "poetiskt sublima texturer"... :)

Jag gillar att experimentera. Inte bara med uttryck – utan med hjälp av alla möjliga tekniska verktyg, innovativ behandling av olika material och medier och att kombinera det kända – med det okända. Så vi får se -

vart leder det nu :)

 

vänliga hälsningar

 

Thomas Carlund

bottom of page